Straatroof mislukt, 13- en 15-jarige jongens opgepakt

Zondagavond probeerden twee jonge verdachten een 16-jarige Brunssummer te beroven van zijn scooter. Dankzij hulp van vier personen in een auto kon de straatroof voorkomen worden, zo meldt de politie. Beide verdachten zijn aangehouden. De politie komt graag in contact met de inzittenden van de BMW die het slachtoffer te hulp schoten.

Rond 18:00 uur reed de Brunssummer met zijn scooter over de Kruisbergstraat in Brunssum. Hij werd op dat moment ingehaald door een andere scooter met daarop twee personen. Een van beiden sprak hem aan en dwong hem te stoppen. Hij reed door maar werd vervolgens klemgereden en bedreigd met een voorwerp dat de twee jongens op de scooter bij zich hadden, mogelijk een koevoet.

Grijze BMW 1-serie
Tijdens de bedreiging gaf hij zijn scootersleutel af en rende zelf in de richting van een tegemoetkomende auto op de Iepenstraat. De inzittenden van deze auto, een grijze BMW 1-serie, vroegen hem wat er aan de hand was. Zij draaiden daarop hun auto en reden richting het tweetal dat met de scooter van het slachtoffer bezig was.

Ze kozen op dat moment eieren voor hun geld en lieten de scooter achter om op hun eigen scooter te vluchten. Even later reden zij in de armen van een politiepatrouille. Beide jongens, 13 en 15 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Belangrijke getuigen
Een woordvoerder van de politie: "De politie komt graag in contact met de inzittenden van de grijze BMW die het slachtoffer hebben geholpen. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie over de straatroof en zijn daarom belangrijke getuigen. Bent u of kent u de een van de vier personen uit de grijze BMW, bel dan met 0900-8844.