Wangedrag van directeur Ajax in Athene

Ajax-directeur Rutger Arisz heeft zich volgens businessclubleden van de club schuldig gemaakt aan ongewenste intimiteit, zo meldt De Telegraaf.
Het dagblad beschikt over een brief waarin de misdragingen van Arisz in een uitgaansgelegenheid in Athene rond het Champions League-duel met AEK Athene worden beschreven.

Arisz tilde diverse personen in het gezelschap van een Ajax-sponsor en -businessclubleden op 'met een worstelgreep, die pijnlijk en niet plezierig was'. Ofschoon diverse personen aangaven hier niet van gediend te zijn, ging de operationeel directeur, die in staat van dronkenschap verkeerde, door met zijn doen en laten.

Arisz, verantwoordelijk voor veiligheid en supporterszaken, liet de businessclubleden op de dag van de wedstrijd bovendien in de steek. Ten tijde van de supportersrellen dook de bestuurder snel naar binnen en liet hij vele relaties van Ajax buiten staan. Afgelopen maand bracht hij in Lissabon ook geen bezoek aan supporters van Ajax die in hun eigen hotel door hooligans van Ajax waren aangevallen. Hij bleef liever in zijn eigen hotel, zo valt in het dagblad te lezen.

Arisz kwam deze maand al negatief in het nieuws toen bekend werd dat financieel directeur Jeroen Slop de club gaat verlaten na slechte ervaringen met zijn collega-directielid. "Rutger Arisz geeft toe die avond te veel te hebben gedronken en dat hij in de euforie van het bereiken van de laatste zestien wellicht mensen te stevig heeft omhelsd en beetgepakt", laat een woordvoerder van de Amsterdamse club weten. "Hij laat weten dat het niet zijn bedoeling was hier mensen mee te kwetsen en zal persoonlijk zijn verontschuldiging aanbieden bij de betrokkenen."