99-jarige krijgt na 77 jaar liefdesbrief in handen

De Britse Phyllis Ponting is inmiddels 99 jaar oud, twee keer getrouwd geweest, heeft vier kinderen, vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Ze heeft een mooi leven achter de rug zou je denken. Toch heeft ze 77 jaar lang in onzekerheid geleefd nadat ze per brief haar ja-woord had gegeven aan de soldaat Bill Walker die haar eveneens per brief ten huwelijk had gevraagd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voer Walker als soldaat mee op het vrachtschip de 'SS Gairsoppa'. De Duitsers wisten het schip tot zinken te brengen, waarna het jarenlang op de bodem van de oceaan heeft gelegen. Onlangs werden ruim 700 brieven, die uit het schip opgedoken waren, gerestaureerd. Dankzij een documentaire van de BBC werd een van de geadresseerden achterhaald: Phyllis.

In zijn laatste brief aan zijn verloofde schreef de soldaat dat hij zo gelukkig was dat Phyllis zijn huwelijksaanzoek had geaccepteerd: "Je had erbij moeten zijn toen ik de brief, met jouw 'ja', opende. Ik was verguld van vreugde. Ik kon er niets aan doen. Je zou moeten weten hoe blij je me hebt gemaakt."

Na 77 jaar weet de 99-jarige vrouw dan eindelijk dat haar toenmalige verloofde gelukkig moet zijn gestorven: "Ik denk dat Bill de oorlog niet heeft overleefd. Anders zou hij meteen naar mijn adres op de Roseland Avenue zijn gegaan daarna. We zouden getrouwd zijn. Hij hield enorm veel van me."