Verkeersruzie aanleiding fataal ongeluk op A10

De 52-jarige bestuurder van een auto die afgelopen zondag betrokken was bij een fataal verkeersongeval zit 14 dagen langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank beslist. Bij het ongeval kwamen twee personen om het leven. Het OM verdenkt de 52-jarige man uit Krommenie van doodslag.

Lees ook: 2 doden bij ongeluk A10

Aan het ongeval ging een verkeersruzie vooraf. Dat blijkt uit onderzoek van de politie, verklaringen van de bestuurder van de auto en meerdere getuigen. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail.

De 52-jarige bestuurder is achter de motorrijder aangereden. Volgens de getuigen heeft de bestuurder van de auto meerdere keren naar rechts ingestuurd richting de motor. De motorrijder zou trappende bewegingen naar de auto hebben gemaakt. Dit alles gebeurde bij een snelheid van 100 tot 130 km/u. Bij de laatste keer insturen zou de 52-jarige man uit Krommenie, volgens getuigen, de motor hebben geraakt die daardoor omviel.

De 44-jarige motorrijder uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam die achterop de motor zat, kwamen daarbij om het leven.