Uitslag FC Emmen - Willem II

Willem II heeft zondag een belangrijke overwinning behaald in Drenthe tegen FC Emmen. Voor Fran Sol was er ook een persoonlijk hoogtepunt te vieren.

De Tilburgse ploeg, die door schorsingen met een gehavend elftal aan de aftrap stond, kwam vlak voor het rustsignaal op voorsprong en bouwde de marge na de thee uit: 0-2. Door de zege passeert Willem II Emmen en staat het met negentien punten op de twaalfde plek in de Eredivisie.

Trainer Adrie Koster maakte vlak voor aanvang van de wedstrijd bekend dat vier spelers disciplinair geschorst zijn, namelijk doelman Timon Wellenreuther, verdediger Thomas Meissner, middenvelder Atakan Akkaynak en aanvaller Donis Avdijaj. Het Duitse viertal zou zaterdagavond naar discotheek Club Index in Schüttorf zijn geweest. Technisch directeur Joris Mathijsen heeft al aangegeven na het duel in Emmen met meer informatie te komen over de schorsing van de vier spelers.

Met een gehavend elftal trad Koster dus aan tegen de promovendus uit Drenthe. Beide ploegen probeerden door de defensie van de tegenstander heen te komen, maar de doelmannen hadden nauwelijks iets te doen. Mattijs Branderhorst, de vervanger van Wellenreuther onder de lat, keerde een inzet van Jafar Arias, terwijl Fran Sol aan de andere kant van het veld het vizier niet op scherp had staan.

Vlak voor het rustsignaal was het de uitploeg die uiteindelijk de ban brak via Aras Özbiliz, die een goede assist van Damil Dankerlui promoveerde tot doelpunt. Tien minuten na rust kwamen de Tilburgers op 0-2 door Sol, die zijn twintigste Eredivisie-doelpunt van 2018 maakte voor Willem II en zodoende het clubrecord pakte door op gelijke hoogte te komen met Mariano Bombarda (in 1999). Emmen zette daarna weer aan, met mogelijkheden voor onder anderen Anco Jansen en invaller Nicklas Pedersen, maar Branderhorst hield zijn doel schoon. Dankerlui kon er ook nog 0-3 van maken, maar hij trof het aluminium.