Uitslag PSV - AZ

PSV gaat als koploper van de Eredivisie de winterstop in. De ploeg rekende, zij het moeizaam, zaterdagavond thuis af met AZ.

Mark van Bommel kende de nodige personele problemen bij PSV, waar Daniel Schwaab en Pablo Rosario ontbraken, en Nicolas Isimat-Mirin en Gastón Pereiro in de basis begonnen. De wedstrijd begon in een laag tempo en zonder mogelijkheden, maar na zestien minuten was het raak voor AZ. Na balverlies van Érick Gutiérrez bereikte Guus Til Mats Seuntjens en de aanvaller schoot van buiten het strafschopgebied raak: 0-1.

De koploper van de Eredivisie speelde zeer zwak en Van Bommel greep na 29 minuten in. Pereiro moest het veld verlaten voor Michal Sadílek. In de slotfase van de eerste helft kwam PSV beter in het spel en dat resulteerde vijf minuten voor rust in de gelijkmaker. Marco Bizot kon in eerste instantie Hirving Lozano nog van het scoren afhouden, maar in de rebound was Steven Bergwijn alsnog trefzeker.

PSV begon voortvarend aan de tweede helft en kwam na anderhalve minuut op voorsprong. Na een goede pass van Luuk de Jong maakte Sadílek er 2-1 van. Na rust waren er aanzienlijk meer mogelijkheden en moest Jeroen Zoet handelend optreden op een schot van Guus Til. Voor PSV kregen Denzel Dumfries en Bergwijn mogelijkheden, voordat Fredrik Midtsjö na een uur op de lat schoot.

Een vierde treffer bleef lang uit in het Philips Stadion. Zoet werd bijna verrast door een van richting veranderd schot van Thomas Ouwejan, maar kon uiteindelijk redding brengen. Aan de andere kant van het veld vond Angeliño Bizot op weg naar een doelpunt. De vierde treffer viel alsnog na 84 minuten in het voordeel van PSV. Na een overtreding van Ron Vlaar op Dumfries mocht Lozano aanleggen voor een strafschop en de Mexicaan faalde niet: 3-1.

Vier minuten voor tijd kregen de Alkmaarders de mogelijkheid om de wedstrijd weer spannend te maken, maar invaller Björn Johnsen kopte tegen de lat, waarna Seuntjens uit kansrijke positie naast schoot.