Uitslag Fortuna Sittard - FC Groningen

Fortuna Sittard heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen. Vlak voor rust kreeg Jorrit Smeets na ingrijpen van de VAR direct rood. Ondanks dat Groningen een helft met één man meer speelde kwam het niet tot scoren en bleef het 0-0 in Sittard.

In een matige eerste helft kregen beide ploegen geen grote kansen, maar vlak voor rust kwam Fortuna Sittard met een man minder te spelen na een rode kaart van Smeets na een actie op Samir Memisevic.

In de tweede helft had FC Groningen het meeste balbezit, maar de grootse kansen waren voor de ploeg met één man minder op het veld. Mark Diemers schoot van dichtbij over, Wessel Dammers raakte de kruising en een doelpunt van Andrija Novakovich werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door het gelijkspel staat Fortuna voorlopig op een tiende plaats met met twintig punten uit zeventien wedstrijden. FC Groningen is de nummer vijftien in de stand met vijftien punten.