Man aangehouden na bedreiging ambulancemedewerkers

Politieagenten hielden afgelopen dinsdag in Den Haag een 29-jarige man uit Leidschendam aan die op zaterdag 8 december betrokken was bij een incident op het Tarwekamp in Den Haag. Hij bedreigde daar toen medewerkers van de ambulancedienst bij hun werkzaamheden tijdens een reanimatie.

Die middag kregen politieagenten de melding om naar het Tarwekamp te gaan vanwege een hulpvraag van ambulancemedewerkers die daar op dat moment met een reanimatie bezig waren. Toen de politieagenten bij het Tarwekamp aankwamen was de automobilist in kwestie al weg. Hij werd later in de buurt aangetroffen en zijn persoonsgegevens werden door de agenten genoteerd.

Omdat de ambulancemedewerkers op dat moment nog bezig waren met de reanimatie, werd in een later stadium hun uitgebreide verklaring genoteerd. Op dat moment werd duidelijk dat de automobilist de ambulancemedewerkers had bedreigd. Hij zich ergerde over het feit dat de ambulance de doorgang van de weg op dat moment blokkeerde. Toen bleek dat de man kon worden verdacht van bedreiging, is hij gesignaleerd in de politiesystemen.

Op dinsdag 18 december controleerden politieagenten in Den Haag de inzittenden van een personenauto. Bij deze controle bleek een van hen de gezochte verdachte van de bedreiging te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor heeft hij een dagvaarding gekregen en hij zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.