PVV wil negatief reisadvies voor Marokko na 'terreurmoord'

In Marokko zijn onlangs twee Scandinavische vrouwelijke toeristen op gruwelijke wijze vermoord. Er circuleren beelden van de moord rond op social media, die nog op authenticiteit worden onderzocht volgens de NOS. Er zijn inmiddels vier mannen opgepakt volgens de Marokkaanse autoriteiten. 

De twee vrouwen, de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken en de 28-jarige Maren Ueland uit Noorwegen, werden om het leven gebracht op de berg Toubkal, een populaire bestemming onder bergbeklimmers, zo'n 60 kilometer van Marrakesh verwijderd. Ze zaten samen op een universiteit in Noorwegen en waren naar Marokko afgereisd om er een maand rond te reizen. 

Geert Wilders en Raymond de Roon van de PVV hebben naar aanleiding van de dubbele moord schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Buitenlandse Zaken. Zo vraagt het tweetal zich af waarom het reisadvies voor Marokko sinds 16 april 2018 'ongewijzigd' is, en of de Minister bereid is om het reisadvies zo snel mogelijk aan te scherpen om Nederlanders te waarschuwen voor de islamterreur in Marokko.