16-jarig meisje vlakbij school doodgeschoten

In Rotterdam is een 16-jarig meisje vlakbij school doodgeschoten. De politie heeft een 31-jarige man opgepakt. De schietpartij vond plaats op de Essenburgstraat in Rotterdam-West. 

De politie heeft de familie ingelicht en opgevangen. Ook voor getuigen is voor opvang gezorgd. Het is nog niet bekend in welke relatie de man en het meisje stonden. 

Update 16:21 uur
Het meisje is een leerlinge van het Rotterdam Designcollege. Ze zat in de laatste klas en was bezig met haar eind-examen. Leerlingen vertellen tegen RTV Rijnmond dat ze in totaal acht schoten hoorden. Er is nog geprobeerd om het meisje te reanimeren, maar dat heeft niet mogen baten. 

Burgemeester Aboutaleb heeft met afschuw gereageerd, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten aan RTV Rijnmond: "Hij leeft enorm mee met de familie van het meisje, haar vrienden en de omstanders die getuigen waren.'' Volgens de woordvoerder staat de burgemeester continu in contact met de school en doen ze er alles aan om de school te helpen.

Update 16:54 uur
Twee vrienden van het meisje verklaren tegenover de NOS dat het meisje en de dader een relatie hadden, maar dat het niet goed ging tussen de twee. Zo zou zij hem al op WhatsApp geblokkeerd hebben evenals op Social Media. Volgens de twee bleef hij haar echter lastigvallen. De politie kon dit nog niet bevestigen. 

Update 17:10 uur
Volgens de website Boevennieuws zou het slachtoffer Humeyra heten en van oorsprong van Turkse komaf zijn. De dader zou ene Bekir. E. zijn. Op de Kruising van de Bergselaan en de Vrijenbansestraat doet de politie ook onderzoek. Daar werd de dader aangehouden in een zwarte Opel.