Van der Voort blijft rustig en verslaat 'showmaker' Ilagan

Vincent van der Voort staat in de tweede ronde van het PDC WK. De darter uit Purmerend won met 3-1 van Lourence Ilagan. Van der Voort bleef rustig en trok de wedstrijd keurig naar zich toe. 

Van der Voort mocht aan de partij beginnen en startte goed met een 91-finish. De Nederlander wist de Ilagan direct te breaken, maar een leg later break de Filipijn terug. Via tops ging de eerste set met 3-1 naar Van der Voort. De tweede set gaat echter met 3-1 naar Ilagan, die goed staat te gooien. Beide spelers noteren een gemiddelde van 98, maar Ilagan heeft qua checkouts wel een beter gemiddelde.

Van der Voort kreeg de kans om in set drie zijn leg te behouden, dat deed hij echter niet, waardoor Ilagan voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een leg later was de situatie omgedraaid en pakte de kalme Van der Voort leg. Ook in legs drie en vier viel een break, waardoor een beslissende leg nodig was. De Nederlander begon moeizaam, alleen Ilagan viel ook stil, waardoor Van der Voort de leg in veertien pijlen kon pakken. 

Ilagan kwam in set vier op 2-0, maar de showmaker liep te veel heen en weer op het podium. Van der Voort raakte niet van slag en kwam op 2-2. In de beslissende leg opende Van der Voort met vijf perfecte darts, om het uiteindelijk met dertien pijlen af te maken. Dinsdagmiddag in de tweede ronde wacht de nummer elf van de plaatsingslijst; Darren Webster.