Real opnieuw uitgefloten na moeizame zege op Vallecano

In de Madrileense derby heeft Real Madrid thuis een moeizame 1-0 zege geboekt op Rayo Vallecano. Afgelopen woensdag werden de Real-spelers uitgefloten door hun eigen fans na de 3-0 thuisnederlaag tegen CSKA Moskou en ook nu werden de spelers van Real uitgefloten na de magere zege op de degradatiekandiaat.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Karim Benzema. De Franse spits profiteerde optimaal van de slecht uitgevoerde buitenspelval van Rayo Vallecano. Toni Kroos knalde in de eerste helft nog op de paal, maar veel meer liet 'De Koninklijke' niet zien.

In de slotfase van de wedstrijd kregen de bezoekers nog een goede kans op de gelijkmaker, alleen lag Real-doelman Thibaut Courtois tot tweemaal toe in de weg. In eerste instantie redde hij uitstekend bij een schot van Alex Alegria en hield vervolgens ook de rebound van Velazquez uit zijn doel.

Door de overwinning komt Real Madrid op twee punten van Barcelona, dat zondag nog wel hun wedstrijd moet spelen. Dan komt de landskampioen in actie tegen Levante. Atlético Madrid wist in de stand op gelijk hoogte te komen met Barcelona door een 2-3 zege op Real Valladolid.

Atlético leek een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan nadat de thuisploeg halverwege de wedstrijd met 0-2 voor stond dankzij treffers van Nikola Kalinic en Antoine Griezmann. Valladolid kwam in de tweede helft sterk terug. Na een klein uur kopte Fernando Calero de 1-2 binnen en zes minuten later maakte oud-Twente spits Enes Ünal de 2-2.

Griezmann bezorgde Atlético in de slotfase met een gekruist schot toch nog de zege voor de bezoekers.