Baas Mercedes F1-team niet tevreden over ontwikkeling van motor voor 2019

Toto Wolff, de baas van het Mercedes Formule 1-team, is niet helemaal tevreden over de ontwikkeling van de nieuwe motor voor het komende seizoen.

Mercedes heeft de afgelopen vijf seizoenen zowel het wereldkampioenschap bij de coureurs en teams gewonnen. De Duitse fabrikant wil die succesvolle reeks in 2019 graag een vervolg geven. Dit seizoen leken Ferrari en Renault meer progressie geboekt te hebben dan Mercedes. Wolff heeft laten weten dat er ambitieuzere doelen gesteld voor de nieuwe motor maar dat de gewenste stappen niet gehaald zijn.

Tijdens een sponsorbijeenkomst sprak de Mercedes-baas over de ontwikkeling van de nieuwe wagen. “De reglementen zijn veranderd. Normaliter zou er minder downforce zijn maar in de paddock hoor je geruchten dat men in staat is om een groot deel daarvan terug te winnen”, aldus Wolff. “Er is een gigantische ontwikkelingsrace gaande om downforce te vinden en drag te verminderen. En uiteraard speelt de motor een zeer belangrijke rol, door meer pk’s toe te voegen aan de krachtbron. We hebben zeer ambitieuze doelen gesteld. Zes weken geleden hebben we de doelen nog verhoogd omdat we geruchten hoorden dat anderen zeer goed bezig zijn. We hebben de doelstelling qua absolute rondetijd voor de eerste race verscherpt. We hebben wat goede weken in de windtunnel achter de rug maar op motorisch vlak is er sprake van een kleine tegenslag. We hadden verwacht dat het nieuwe concept meer zou opleveren. De jongens zijn, zoals wij allemaal, zeer ambitieus dus ik ben optimistisch. Maar je weet het nooit. We weten het pas als de eerste kwalificatiesessie in Melbourne begint.”