Tukkende Teslarijder van snelweg gehaald

Een groepje sneldenkende politie-agenten in de Amerikaanse stad Palo-Alto hebben een op de snelweg rijdende Tesla Model S tot stoppen gedwongen, nadat bleek dat de bestuurder slapend achter het stuur zat.

De snelwegpolitie zag de auto te snel rijden en wilde de bestuurder bekeuren, maar ze kwamen er al snel achter dat de beste man achter het stuur zat te slapen. De agenten probeerden de man met sirenes, claxons en zelfs door te schreeuwen, wakker te maken, maar de man bleef lekker doorronken terwijl zijn auto met een lekker vaartje over de snelweg reed.


Tukkende Teslarijder (Bron: Youtube)

Een agent had het slimme idee om de Tesla door politie-auto's te omringen om daarna langszaam de snelheid te verlagen. Het idee was dat de Tesla op auto-pilot zou rijden en dus het rijgedrag zou aanpassen aan de omgeving. En dat lukte, na ruim tien kilometer wisten de agenten de auto tot stilstand te krijgen en konden ze eindelijk de eigenaar wakker maken.

De bestuurder, de 45-jarige Alexander Smalek, werd gevraagd om een aantal simpele tests uit te voeren om te controleren of hij gedronken had. Die tests kon hij niet succesvol uitvoeren, dus werd de Tukkende Teslarijder gearresteerd op verdenking van het rijden onder invloed en hij zit op dit moment nog vast.

De politie moet nog verifiëren of de Tesla inderdaad op auto-pilot stond, maar vermoed wel dat de auto op driver-assist-mode gestaan moet hebben. Autobedrijf Tesla meldt echter dat de auto in dat geval altijd controleert of de chauffeur nog reageert op signalen en als deze niet meer reageert, de auto zelfstandig besluit om veilig tot stilstand te komen. Dit lijkt in tegenspraak te zijn met het verhaal dat de man slapend over de snelweg reed.