Barcelona herpakt zich in Spaanse competitie, Atlético komt goed weg

Na een nederlaag tegen Real Betis (3-4), een gelijkspel tegen Atlético (1-1) heeft Barcelona weer gewonnen in de Spaanse competitie. De Spaanse landskampioen won in Camp Nou met 2-0 van Villarreal.

De Catalanen hadden voor rust het betere van het spel, maar pas na een goed half uur kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Gerard Piqué, die een voorzet van Ousmane Dembélé raak kopte.

In de tweede helft kwam Villarreal wat beter in het spel, maar tot grote kansen leidde dat niet voor de uitploeg. Vijf minuten voor tijd kwam verdubbelde Barcelona de score. Op aangeven van Lionel Messi maakte de 20-jarige Carles Aleña de 2-0 en besliste zo de wedstrijd.

Door de overwinning neemt Barcelona in ieder geval voor even de koppositie over van Sevilla in LaLiga. Sevilla komt later op de avond nog in actie tegen Deportivo Alavés, de nummer vier in de Spaanse competitie.

Atlético komt goed weg
In het uitduel tegen Girona kwam de thuisploeg op slag van rust op voorsprong via een penalty. Cristhian Stuani maakte de strafschop nadat hij even daarvoor onderuit werd gehaald door Atlético-doelman Jan Oblak.

Tien minuten voor tijd kwam Atlético Madrid langszij uit, nadat Girona-verdediger Jonás Ramalho de bal in eigen goal schoot. Daarmee voorkwam Atlético de tweede nederlaag van het seizoen en staat het veertien speelrondes op een voorlopige derde plaats.