Vader doodt baby, want poepluier

Artem Eydelman, 29 jaren jong, hoeven we niet op de shortlist voor de titel Vader van het Jaar te zetten. De man uit Florida raakte wat gefrustreerd toen hij de poepluier van zijn zeven weken oude dochter moest verschonen, dus ramde hij zijn gebalde vuist maar tegen haar hoofd, met uiteindelijk haar dood als gevolg.

Eydelman was niet de biologische vader van baby Gwendolyn. Hij ontmoette de moeder toen ze zwanger was en nam de baby aan als zijn kind. Moeder was eerder deze maand aan het werk, waardoor de baby alleen thuis was met Eydelman. Daar ging 'iets' fout, want de ambulance werd die middag gebeld omdat de kleine niet meer reageerde.

Volgens de vader had hij het kindje in bed gelegd en was hij zelf ook in slaap gevallen. Vijftien minuten later werd hij wakker en bleek Gwendolyn niet meer te reageren en ook niet meer te ademen. Volgens Eydelman heeft hij vervolgens de ambulance gebeld. De medewerkers daarvan kwamen toch tot een minder 'onschuldige' ontdekking: Gwendolyn had ernstige schedelbreuken, een hersenbloeding en ernstig letsel aan haar ribben.

De politie werd erbij gehaald en gedurende het onderzoek bleken er de nodige gaten in Eydelman's verhaal te zitten. Uiteindelijk bekende de man: Gwendolyn had haar luier vol gescheten - niet ongewoon voor een baby - en tijdens het wisselen van de luier raakte meneer gefrustreerd. Hij gaf de weerloze baby een vuistslag op haar hoofd, schudde het kind door elkaar en drukte haar ook nog samen - wat gelijk het ribletsel verklaarde.

Eydelman belde vervolgens inderdaad de hulpdiensten, maar dat mocht niet meer baten: enkele dagen na het voorval werd Gwendolyn van de beademing gehaald en overleed ze. Volgens de moeder van het kindje was Eydelman - in elk geval als zij er bij was - altijd heel lief tegen de baby. Ook gaf zij aan totaal niet bekend te zijn met gewelddadige uitbarstingen van de man.