Twente verslaat Jong AZ nipt en houdt aansluiting met top eerste divisie

FC Twente heeft de uitwedstrijd bij Jong AZ gewonnen. In Alkmaar won FC Twente met 1-2 van Jong AZ en staat daarmee op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie op drie punten van de koplopers.

FC Twente opende sterk, maar de ploeg uit Enschede kwam niet tot scoren mede door het goede optreden van Jong AZ-doelman Joey Roggeveen. Vlak voor rust kwam FC Twente toch op voorsprong via Tom Boere op aangeven van Aitor Cantalapiedra.

Tien minuten voor tijd verdubbelde Matthew Smith de voorsprong. Jong AZ deed vlak voor tijd nog iets terug door een doelpunt van Ferdy Druijf, die alweer zijn dertiende doelpunt van het seizoen maakte en is daarmee samen met Huseyin Dogan en Lars Veldwijk topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Verder dan dat doelpunt kwam Jong AZ niet, waardoor FC Twente de punten mee naar huis neemt.