Geblesseerde Ziyech moet CL-kraker in Griekenland missen

Ajax kan tegen AEK Athene niet beschikken over Hakim Ziyech. De spelverdeler is niet op tijd hersteld van zijn knieblessure. Ook Tagliafico ontbreekt.

De Amsterdammers melden via de clubsite dat er 'een sprankje hoop' was dat de aanvaller mee zou kunnen doen in het cruciale duel in de Champions League, maar hij ontbreekt toch in de wedstrijdselectie, waar ook Nicolás Tagliafico ontbreekt wegens een schorsing. Als Ajax het duel wint, is de ploeg zeker van de volgende ronde in de Champions League.

Ziyech liep knieklachten op tijdens de interlandperiode met Marokko en vorige week maandag liet Ajax al weten dat de creatieveling zo'n twee weken uit de roulatie zou zijn met de verrekking aan de binnenband van zijn knie. Op voorhand leek de ontmoeting met AEK dus onhaalbaar, maar hij herstelde sneller dan verwacht.

Tegen NAC Breda nam David Neres afgelopen zondag de honneurs waar en dat lijkt dinsdag ook het recept te worden voor trainer Erik ten Hag, die wel beschikking heeft over Donny van de Beek. Laatstgenoemde werd afgelopen weekend uit voorzorg gewisseld, maar lijkt wel tijdig fit. "Ik denk dat hij AEK wel kan halen, maar het zou vervelend zijn als dat niet lukt", aldus de oefenmeester.

Zakaria Labyad staat paraat als zijn concurrent de wedstrijd moet missen. Hij zou het 'fantastisch' vinden om te spelen, meldde hij aan De Telegraaf. "Maar natuurlijk hoop ik dat de blessure van Donny meevalt en hij erbij kan zijn. Ik slaap bij Europese wedstrijden altijd bij hem op de kamer en hij is een geweldige gozer. Ik gun hem het allerbeste."