I amsterdam-letters verdwijnen begin december

De I amsterdam-letters die nu nog op het Museumplein staan, zullen daar begin december worden weggehaald. De afgelopen maanden barstte een flinke discussie los over het logo, nadat GroenLinks had voorgesteld om de letters uit het straatbeeld te laten verwijderen. Het leidde tot zowel protest als instemming.

Uiteindelijk werd besloten dat de letters voor het Rijksmuseum weg moesten, op andere plekken mag het logo blijven staan. Op het Museumplein stonden de letters volgens wethouder Kock in de weg, en trokken ze onnodig veel toeristen aan. Begin december zal het logo daar definitief verdwijnen.

'Vergistoerist'
Om 'vergistoeristen' die na het weghalen van de letters tevergeefs naar het Museumplein komen om de letters te zoeken van informatie te voorzien, worden er de eerste drie weken na het verwijderen hosts ingezet. 

De letters worden voorlopig opgeslagen; er zijn vooralsnog geen plannen om de letters bijvoorbeeld te verkopen. Zo hadden de provincie Friesland en Madurodam wel interesse om de letters over te nemen.

I Amsterdam (Foto: FOK!)
I amsterdam (Foto: FOK!)