Dijkhoff: 'Boerkaverbod staat. Ook in Amsterdam'

Kersvers burgemeester Femke Halsema kan aan de bak. Na eerder de opmerking gemaakt te hebben dat het boerkaverbod in Amsterdam in ieder geval niet zal worden nageleefd, reageert VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff geërgerd.

Amsterdam geniet geen 'status aparte' aldus Dijkhoff, die in de hoofdstad nog steeds een prachtige gemeente ziet. "Net als in de rest van Nederland gelden de wetten van Nederland", aldus de VVD'er tegenover RTLnieuws. Burgemeester Halalsema zei eerder in de week, tijdens een bijeenkomst in Slotervaart, het naleven van zo een verbod niet nodig te vinden. Het voormalige GroenLinks-Tweede Kamerlid weet dat de gemeenteraad achter haar staat en wil de wet respecteren, maar geeft geen prioriteit aan het naleven daarvan.

Dijkhoff is niet blij met dit standpunt en meent dat ook de hoofdstad het Boerkaverbod zal moeten handhaven. Het verbod geldt overigens alleen in het openbaar vervoer, ziekenhuizen, onderwijs en overheidsgebouwen en includeert ook een verbod op het dragen van intergraalhelmen, bivakmutsen en nikaabs.