Russell pakt Formule 2-titel met overwinning in Abu Dhabi

George Russell heeft zich op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi laten kronen tot kampioen in de Formule 2. De Brit, die volgend jaar voor Williams rijdt in de Formule 1, won de laatste hoofdrace van het jaar en is met alleen de sprintrace van zondag nog te gaan niet meer te achterhalen.

Nyck de Vries kende een topstart en verschalkte George Russell, waarmee hij gelijk de leiding nam. De ogen gingen echter al snel terug naar de startgrid, want daar was het foute boel: Nicholas Latifi kwam vooraan de grid niet weg. Vrijwel iedereen kon er omheen, maar Arjun Maini boorde zijn auto met volle vaart in die van de Canadees, die nadat hij even bij was gekomen gelukkig wel uit kon stappen.

Men had flink wat tijd nodig om de boel op te ruimen, maar na zes ronden kon de race dan eindelijk weer van start gaan, met De Vries en Russell voorop. Na een paar rondjes kwam Russell naar binnen, niet veel later kwam ook De Vries nieuwe banden halen. Dat ging niet heel soepel en dat kostte de Nederlander de leiding: hij kwam weliswaar voor Russell de baan op, de kampioenschapsleider kon er op beter opgewarmte banden gelijk simpel voorbij.

Ondertussen gebeurde er vooraan niet al te veel: Russell had constant een kleine voorsprong op De Vries, maar met acht minuten te gaan werd de Fries gepasseerd door Artem Markelov. Luca Ghiotto had ondertussen een ruime voorsprong in handen, maar de Italiaan moest nog wel naar binnen - en kreeg vijf seconden tijdstraf wegens het afsnijden van een bocht.

Vier minuten voor het einde kwam Ghiotto dan naar binnen, waarbij hij door zijn tijdstraf terugviel naar de vijfde plek. Lando Norris passeerde hij op zijn verse banden echter al snel en ook De Vries moest er binnen de kortste keren aan geloven. Ghiotto reed zo nog naar de derde plek en dat zorgde voor gemengde gevoelens: hij eindigde 4,9 seconden achter winnaar en kersvers kampioen Russell. Markelov werd tweede, De Vries vierde.