Tennisser Bracciali levenslang geschorst

Tennisser Daniele Bracciali is door de integriteitseenheid in het tennis, de TIU, levenslang geschorst. De 40-jarige Italiaan mag daarnaast ook een boete van een kwart miljoen dollar aftikken. Landgenoot Potito Starace is tien jaar lang verbannen van alles wat met tennis te maken heeft en krijgt ook nog eens honderdduizend dollar boete.

De twee Italianen zijn schuldig bevonden aan matchfixing, het wedden op wedstrijden en andere aan wedden gerelateerde bezigheden tijdens het ATP-toernooi van Barcelona in 2011. In 2015 werden beide heren door de Italiaanse tennisbond al levenslang geschorst, maar een paar maanden later werd de straf ingetroffen omdat men het bewijs niet sterk genoeg achtte. 

De TIU is zich er vervolgens ook mee gaan bemoeien en kwam met de harde straffen. Starace stopte eerder dit jaar al met tennis, Bracciali keerde dit jaar juist terug. De dubbelspecialist won in het dubbelspel het APT-toernooi van Gstaad, waar hij met landgenoot Matteo Berrettini in de halve finales won van Robin Haase en Matwé Middelkoop.