Politie pakt 7 leden Caloh Wagoh op

In een grootschalig onderzoek naar ondermijnende criminaliteit hield de politie woensdag 21 november twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh aan. Direct na de twee aanhoudingen startte de politie doorzoekingen op meer dan veertig locaties.

Woensdagochtend in alle vroegte vonden enkele aanhoudingen en een groot aantal doorzoekingen plaats in de eenheden Den Haag, Midden Nederland, Rotterdam, Amsterdam en Oost Nederland. Op meerdere locaties zijn daarbij arrestatieteams ingezet. Deze, door de Eenheid Den Haag gecoördineerde, actiedag is onderdeel van een intensief onderzoek naar ondermijnende criminaliteit.

Inzet arrestatieteams
Arrestatieteams van de politie hielden in Mijdrecht en Leiden de twee kopstukken van de Caloh Wagoh aan. Deze motorbende valt onder de OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs) en is bekend door hun ondermijnende criminele activiteiten en gewelddadig optreden. Het aangehouden tweetal wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. De twee verdachten, 48 en 70 jaar oud, zijn ingesloten voor verhoor. Zij zitten in volledige beperkingen.

Update 19:08 uur
Vanochtend werden in alle vroegte twee kopstukken van de motorbende Caloh Wagoh aangehouden. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Ook werden er op bijna 40 locaties in Nederland zoekingen gedaan. Daarbij werden nog eens vijf verdachten aangehouden.

In de strijd tegen de ondermijnende activiteiten van criminele motorclubs (Outlaw Motorcycle Gangs) hield de politie vanmorgen de twee verdachten, 48 en 70 jaar oud, aan in respectievelijk Leiden en Mijdrecht.

In totaal werden bij de actie circa 800 politiemensen ingezet om aanhoudingen en doorzoekingen te doen in de eenheden Den Haag, Rotterdam, Midden Nederland, Oost Nederland en Amsterdam. Tijdens de actie, gecoördineerd door de politie-eenheid Den Haag, werden op verschillende plaatsen in Nederland clubhuizen, bedrijfspanden en woningen doorzocht.

Bewijs
Doel van de doorzoekingen was het vinden van bewijsmateriaal dat ondersteunend is aan de verdenking dat er daadwerkelijk sprake is van een criminele organisatie. Er zijn onder andere gegevensdragers (telefoons en laptops), voertuigen, vuurwapens, hard- en softdrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Naast de twee eerder genoemde verdachten werden nog vijf verdachten aangehouden, twee omdat in de panden waar zij verbleven verdovende middelen werden aangetroffen, de overige drie omdat zij het onderzoek op locatie ernstig verstoorden.

Politie pakt 2 leiders Caloh Wagoh op (Foto: Politie.nl)
Politie pakt 2 leiders Caloh Wagoh op (Foto: Politie.nl)