Aardbeving des doods komt nu echt!

Zeg je geliefden vaarwel, zet nog een laatste fapje en tik nog een paar drankjes achterover, want het is weer zover: we gaan dood. Allemaal.

's Werelds meest geniale aardbevingsexpert is natuurlijk de Nederlander Frank Hoogerbeets, die aardbevingen kan voorspellen op basis van de stand van de hemellichamen. Er klopt al jaren geen ene fuck van, maar dat mag de pret niet drukken en dus kunnen we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat het nu toch écht zover is: Hoogerbeets krijgt gelijk en kan iedereen uitlachen, ware het niet dat we dan allemaal dood zijn.

Wat wil nou het geval? Venus, Uranus, Neptunus, Mars en de maan staan zo opgesteld dat ze van alle kanten aan de aarde trekken. Ons arme aardbolletje wordt zo min of meer uit elkaar getrokken - net als de zus van Hans Kraay door René van der Gijp, maar dat geheel terzijde - en daardoor zijn wij de sjaak, want al dat getrek aan de tectonische platen gaat voor een joekel van een aardbeving zorgen, mogelijk zelfs meerdere malen.

Als we het einde van de maand onverhoopt toch wel halen moeten we overigens niet te lang feesten. We krijgen namelijk een ongelooflijke kutkerst, want 'tussen 21 en 25 december' trilt de aarde nog eens op haar grondvesten. Mercurius, de aarde, Mars, Jupiter en Venus - wéér Mars en Venus, dat kan geen toeval zijn - staan dan op een dusdanige manier dat we, je raadt het al, weer allemaal dood zullen beven.

De geniale Hoogerbeets is overigens de kwaadste niet, zo blijkt: "We komen ruim op tijd met deze waarschuwing, want over de hele wereld zijn mensen de plannen voor Kerst al aan het maken." We roepen een ieder dan ook op om het kerstdiner maar even te vervroegen en de grote hompen vlees op z'n laatst op de 20e naar binnen te schuiven.

John Bellini, een zogenaamde aardbevingswetenschapper van de US Geological Survey, is waarschijnlijk de eerste die er aan zal gaan. Hij gelooft namelijk helemaal niet in de voorspelling van de Nederlander: "We kunnen aardbevingen helemaal niet op zo'n manier voorspellen. Soms heb je wel eens een voorschok, maar dat het een voorschok is weet je pas als de grote schok er eenmaal is geweest", aldus Bellini, die dus beduidend minder slim is dan hij zelf lijkt te denken.

Overigens gingen we in januari allemaal al dood wegens een door de superbloedmaan veroorzaakte aardbeving, vorig jaar kwamen we in augustus ook al allemaal aan ons einde. Aangezien dat uiteindelijk toch wel een klein beetje mee bleek te vallen, bestaat de kans dat Hoogerbeets, 's werelds slimste aardbevingsexpert, er nu wellicht heel misschien ook wel een tikkeltje naast zit. Toch kunnen we het maar alvast gezegd hebben: we gaan allemaal dood!