Ziyech met knieklachten terug naar Ajax

Hakim Ziyech heeft tijdens de interlandperiode een lichte knieblessure opgelopen. De Ajax-speler komt dinsdag daarom niet in actie.

Ziyech was vrijdagavond tweemaal trefzeker namens Marokko, dat in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup met 2-0 van Kameroen won. Een dag later wonnen de Comoren van Malawi, waardoor Marokko geplaatst is voor het eindtoernooi. Dinsdag spelen de Leeuwen van de Atlas een oefenwedstrijd tegen Tunesië, maar Ziyech is er dan dus niet bij.

Teamarts Abderrazzak Hifti heeft bevestigd dat de spelmaker met een lichte knieblessure kampt. Hij keert daarom op korte termijn terug naar Amsterdam. Hoe ernstig de kwetsuur is, en of Ziyech volgend weekend kan spelen tegen NAC Breda, zal nog moeten blijken.

Hakim Ziyech staat na zijn dubbelslag tegen Kameroen nu op twaalf doelpunten in 23 interlands. In september scoorde hij ook al in de kwalificatiewedstrijd tegen Malawi. De 25-jarige linkspoot debuteerde in het nationale team op 9 oktober 2015, toen Ivoorkust met 1-0 te sterk was.