Belgische vrouw klaagt na horrorvakantie in shithole Egypte

Het Belgische stel Anja Degraeuwe (48) en haar man Luc Vermachelen (58) zijn €15.000 lichter na een enigszins teleurstellende vakantie in islamitisch paradijs Egypte. Op de allereerste dag kreeg Anja voedselvergiftiging, waardoor ze stevig aan de schijterij raakte. Het hotel waar het stel verbleef raadde een privékliniek aan, waar Anja vervolgens drie weken werd gegijzeld.

"Ik kreeg hartproblemen en er volgde een reanimatie. Ze hebben er mijn leven gered, maar we werden onheus behandeld. Een infuus kennen ze er niet, dus mijn lichaam werd overal onzorgvuldig doorprikt met naalden. Op de medicatie kreeg ik allergische reacties", aldus Anja. De aldaar aanwezige verpleegsters lagen de hele dag dubbel van het lachen. "Ik hoorde de verpleegsters lachen met ‘the shitting lady from Belgium’. Ze wisten niets beters dan mij een middel toe te dienen waardoor ik niet meer naar het toilet kon gaan. Pas gisteren zijn mijn darmen voor het eerst ontlast bij een operatie. De inhoud was intussen zo'n 4 kilogram. Ik heb een enorme lijdensweg doorstaan", vertelt Anja verder.

Na drie weken mocht het stel eindelijk in overleg met de verzekeraar en de kliniek terug naar België, maar niet nadat Anja eerst verplicht selfies had gemaakt met het ziekenhuispersoneel. Op het vliegveld bleek vervolgens dat hun visa door de ongeplande ziekenhuisopname waren verlopen. De verzekeraar had weliswaar hun visa intussen verlengd, maar de integere heren van de luchthaven deden alsof ze dat niet konden achterhalen, en eisten steekpenningen ter hoogte van een luttele €15.000. "We hebben politie, douane en stewards moeten omkopen. En dat twee keer, want vervolgens bleek dat de tickets enkel op de naam van mijn man stonden. Een nachtmerrie", zegt Anja nog. Het stel besloot uiteindelijk te betalen, en kon zo uiteindelijk huiswaarts keren.