FOK! Wat een weer: na het weekend kouder

De dag begint op veel plaatsen met mist of laaghangende bewolking. De eerste uren lopen de temperaturen uiteen van +6°C in Zeeland tot plaatselijk -3°C in het oosten. Overdag kan de mist op sommige plaatsen lange tijd hardnekkig zijn, vooral in het westen van het land. Uiteindelijk breekt de zon van het zuidoosten uit op steeds meer plaatsen door en het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C plaatselijk in het westen tot 11°C in Zuid-Limburg. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig.

Komende nacht is er weinig bewolking met nog slechts lokaal kans op een mistbank. Het blijft droog en de minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het oosten tot +4°C aan zee. De oostelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag is het zonnig, alhoewel er in het noorden ook wat bewolking kan voorkomen. De maximumtemperatuur komt rond 8°C uit en er staat een overwegend matige oostenwind. Zondag zonnig en droog. Daarna meer bewolking en met name woensdag en donderdag mogelijk wat (winterse) neerslag. De temperaturen dalen naar waarden ruim beneden normaal. (Bron: KNMI)

Nederland

Huisjes in Offingawier in Friesland, de foto is van eind september (Foto: Charged)
Huisjes in Offingawier in Friesland, de foto is van eind september (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!