'De Kuip is een angstaanjagend stadion'

De Kuip is een angstaanjagend stadion. Dat is althans de conclusie van de BBC, waar men een lijst heeft gemaakt met zeven van de meest angstaanjagende plekken om voetbal te spelen en/of kijken.

Het 'claustrofobische ontwerp' van Feyenoord's stadion zou ervoor zorgen dat uit- en thuissupporters pijn aan de oren krijgen tijdens wedstrijden in de bak in Rotterdam. Vooral als Feyenoord en Ajax het tegen elkaar opnemen kan het nog wel eens fel worden, schrijft de Britse omroep, daarbij mogelijk even vergetend dat de Klassieker al tien jaar zonder uitpubliek wordt gespeeld, omdat men zich keer op keer als een stel kleuters moest gedragen.

La Bombonera in Buenos Aires, het stadion van Boca Juniors, staat bovenaande lijst. Een andere opvallende naam is het Estadio Hernando Siles in de Boliviaanse hoofdstad La Paz. Dat heeft niet echt met de sfeer te maken, maar met de hoogte: het stadion ligt op dik 3600 meter hoogte en bezoekende teams hebben het dan ook vaak loodzwaar. Zo werd Argentinië eens met 6-1 over de knie gelegd, terwijl een zeurende Neymar het vorig jaar nog over 'onmenselijke omstandigheden' had, omdat ook zijn Brazilië zich schijnbaar niet goed had voorbereid.