Voetballers Qatar verrassen Zwitserland

De voetballers van Qatar hebben in en tegen Zwitserland voor een flinke verrassing gezorgd. De ploeg won een oefenduel in Lugano met 0-1, de eerste thuisnederlaag voor de Zwitsers in twaalf wedstrijden.

In de door Kevin Blom geleidde wedstrijd kregen de Zwitsers nauwelijks houvast op de bezoekers, met daarbij de kanttekening dat Zwitserland niet de best mogelijke opstelling had. Zo speelde Xherdan Shaqiri alleen in de tweede helft mee, maar toch was de verwachting wel dat Qatar verslagen werd.

Met het oog op het WK van 2022 is een van de grote vragen op sportief gebied waar Qatar een fatsoenlijk elftal vandaan moet halen. In de meeste sporten kopen ze dan vanover de hele wereld een paar goede spelers bij elkaar, maar in het voetbal zijn er opvallend veel daadwerkelijke Qatarezen in het elftal te vinden - aangevuld met onder meer Egyptenaren en Soedanezen.

In Lugano kregen de fans bepaald geen waar voor hun geld, want richting het einde van het duel was er nog altijd geen enkele goal gescoord. Kort voor tijd was het spits Akram Afif, gezien als een van de grootste talenten in Qatar, die de enige treffer maakte: 0-1.