Verstappen over Ocon: "Hij zei grijnzend dat hij sneller was"

Een dag na de Grand Prix van Brazilië blikte Max Verstappen terug op het veel bewogen incident met Esteban Ocon. De jonge Nederlander vindt de actie van Ocon nog altijd onbegrijpelijk.

In het programma Peptalk van Ziggo Sport deed Verstappen zijn verhaal. "Esteban probeerde mij in te halen terwijl hij een ronde achterstand had. Als het nu om de eerste plek ging, kon het als een race incident beschouwd worden. Het in ieder geval nog niet vaak voorgekomen dat je geraakt wordt door een achterblijver."

"Ik was mijn banden aan het sparen. Toen ik Hamilton had ingehaald, was de race vrijwel gelopen. Je doet vanaf dat moment ook je eigen ding. Opeens zie je hem hard aankomen, dus ik verdedigde de binnenkant. Hij wilde vervolgens buitenlangs gaan, maar je rekent er niet meer op." Zo vervolgde de Red Bull-coureur zijn verhaal.

Verstappen onderkent wel dat Ocon zich van zijn ronde achterstand mocht ontdoen. "Je verwacht zoiets gewoon niet. Achteraf is het makkelijk praten over wat anders had gekund, maar ik was mijn eigen wedstrijd aan het rijden en niet met een achterblijver aan het racen. Natuurlijk mag je jezelf van een ronde achterstand ontdoen, maar dan zonder risico. Dit was zeker niet zonder risico."

Dat de Nederlander de race nog uit kon rijden mag een wondertje genoemd worden. "Mijn vloer was zo ernstig beschadigd dat ik vijftig punten downforce verloor. Dat is enorm. Normaal klagen we al over twee of drie punten. Ik dacht ook dat het klaar was, want ik heb uiteindelijk alles zoveel mogelijk moeten ‘blokkeren’ om te zorgen dat ik nog grip had, wat verre van ideaal is." Zo lezen we op verstappen.nl.

Het geduw tussen Verstappen en Ocon kwam uiteraard ook ter sprake. "Ik wilde naar hem toegaan en vragen wat er aan de hand was. Het zei vervolgens grijnzend dat hij sneller dan mij was. Weet je wat het is? Ik probeerde natuurlijk zo positief mogelijk te zijn richting mijn monteurs. Het is uiteindelijk toch een verloren overwinning. Je bent wel tweede, maar als je de kans ruikt om te winnen is tweede ook niet goed. Het is dan vervelend als je Ocon na de wedstrijd zo tegenkomt en hij niet eens zijn excuses aanbiedt."

Inmiddels is de nummer twee van de wedstrijd in Brazilië wat afgekoeld. "Je kan er niks meer aan veranderen. Ik baal het meeste van het feit dat ik niet gewonnen heb, dat doet het meeste pijn."

Verstappen over Ocon: "Hij zei grijnzend dat hij sneller was" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen over Ocon: "Hij zei grijnzend dat hij sneller was" (Pro Shots / Action Images)