Uitslagen Europa League

Erwin Koeman heeft zijn eerste overwinning met Fenerbahçe te pakken. De Turken wonnen in de Europa League met 2-0 van Anderlecht.

Fenerbahçe stond vooraf op vier punten uit drie duels, terwijl Anderlecht er pas eentje had. Bij een thuiszege zou de ploeg van Koeman dus een mooie stap zetten richting de volgende ronde. De eerste kans bij de gastheer was voor Islam Slimani, die na ruim een kwartier net naast kopte. Kort daarna verdween een inzet van Eljif Elmas net voorlangs.

Anderlecht kreeg vervolgens wat meer controle over de wedstrijd, al creëerden de Belgen alleen gevaar via een spelhervatting. Adrien Trebel mocht aanleggen voor een vrije trap en zijn poging raakte de bovenkant van de lat. In de tweede helft was het meeste balbezit ook voor Anderlecht, maar Fenerbahçe kreeg de beste kansen.

In de laatste twintig minuten werden twee van die mogelijkheden omgezet in doelpunten. Een voorzet van Mathieu Valbuena vanaf de linkerflank werd door niemand aangeraakt: 1-0. Kort daarna bediende Valbuena teamgenoot Michael Frey, die de wedstrijd besliste. Anderlecht speelde de wedstrijd met tien man uit, omdat Zakaria Bakkali na 79 minuten zijn tweede gele kaart ontving.

Met zeven punten uit vier duels bezet Fenerbahçe nu de tweede plaats in groep D van de Europa League. Dinamo Zagreb (negen punten) komt later op de avond in actie tegen Spartak Trnava (drie punten). Anderlecht is met één schamel punt nu al uitgeschakeld.