Trump ontzegt CNN-verslaggever toegang tot Witte Huis

Het Witte Huis heeft de persaccreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta ingetrokken. Daardoor komt Acosta het Witte huis niet meer binnen voor persconferenties.

De bekendmaking van het besluit kwam enkele uren na een aanvaring tussen Acosta en president Trump tijdens een persconferentie over migratie. Trump weigerde een vraag van Acosta te beantwoorden. Daarop kwam een Witte Huis-stagaire de microfoon van Acosta afpakken. Acosta liet dat niet gebeuren en weerde de stagaire af. 

Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders noemt het "absoluut onacceptabel" dat Acosta daarbij 'een jonge vrouw die gewoon haar werk probeert te doen als stagiaire van het Witte Huis' met zijn handen heeft aangeraakt." Ook noemt Sanders het respectloos dat Acosta ziin collega's geen ruimte gaf om een vraag te stellen.

Acosta zelf spreekt schande van de beslissing: "Sanders doet valse beschuldigingen en haalt een incident aan dat nooit heeft plaatsgevonden. Dit is een beslissing zonder precedent, het bedreigt onze democratie en het land verdient beter."