Onana: "Gaan proberen de Champions League te winnen"

Ajax streeft ernaar om dit seizoen de Champions League te winnen, stelt doelman André Onana in aanloop naar de wedstrijd tegen Benfica.

De Amsterdammers kunnen zich woensdagavond bij een zege op Benfica plaatsten voor de knock-outfase van het miljardenbal en het vertrouwen is groot bij de ploeg. "We willen niet alleen overwinteren, maar gaan proberen de Champions League te winnen", vertelt Onana in gesprek met De Telegraaf.

"We hebben grote dromen. Dat mag toch? We vormen een geweldig team en willen de uitdaging met de grote clubs aangaan. En als het niet lukt, oké. Maar laten we ervoor zorgen dat we er in elk geval alles aan hebben gedaan. Wie verwachtte dat wij nog geen anderhalf jaar geleden de finale van de Europa League zouden halen? Alleen als je jezelf heel hoge doelen stelt, kun je hoog reiken."

"We beseffen dat we de kans hebben om ons nu al te plaatsen, weten dat we van Benfica kunnen winnen en zelfs als we verliezen, maken we nog kans op de knock-outfase. Maar we willen het hier in Lissabon doen. Een gelijkspel kan een goed resultaat zijn, omdat het verschil dan vier punten blijft. Maar wij zijn Ajax en spelen altijd om te winnen."