Sparta en FC Twente denderen door in Keuken Kampioen Divisie

Sparta Rotterdam en FC Twente blijven winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag was het weer raak voor beide titelkandidaten.

Sparta Rotterdam haalde afgelopen weekend de periodetitel binnen en op bezoek bij MVV Maastricht mocht het wederom drie punten bijschrijven. Daarmee wipt de ploeg van Henk Fraser in ieder geval voorlopig over Go Ahead Eagles heen, want die club komt pas zondag in actie om de koppositie te heroveren. FC Twente hijgt ook in de nek. De Tukkers wonnen net als nummer vier Almere City.

Lars Veldwijk is de laatste weken de man in vorm bij Sparta en vrijdagavond scoorde hij voor de vijfde wedstrijd op rij. Na vijf minuten spelen tekende hij uit een corner van Thomas Verhaar - een beproefd concept - voor de openingstreffer en tien minuten voor het einde gooide hij het duel in het slot. Tussentijds had MVV lang het beste van het spel en met iets meer geluk en scherpte hadden de Limburgers het Sparta heel lastig kunnen maken, maar de Rotterdamse defensie hield stand en de individuele klasse van Veldwijk deed uiteindelijk de rest.

FC Twente zat minder lang in onzekerheid, want de ploeg van Marino Pusic nam al voor rust afstand van RKC Waalwijk, wat midweeks nog verrassend te sterk was geweest voor PSV in het bekertoernooi. Die wedstrijd eiste zijn tol en de Waalwijkers konden niet voorkomen dat Peet Bijen na iets meer dan een kwartier spelen voor de openingstreffer zorgde. Aitor Cantalapiedra gooide het duel zeven minuten voor rust in het slot met de 2-0.

RKC vocht voor wat het waard was, maar maakte nimmer aanspraak op een gunstig resultaat in Enschede. Michaël Maria maakte er negen minuten voor het einde zelfs 3-0 van. Zodoende kregen de bezoekers wel heel weinig loon na werken, dus de eretreffer van Dylan Seys in de blessuretijd was de ploeg gegund door de neutrale toeschouwer.

Roda JC won eveneens. Op bezoek bij Jong FC Utrecht maakten de Limburgers er in de absolute slotfase 1-2 van, waardoor de club uit Kerkrade een sprongetje maakt op de ranglijst. De club staat nu negende. Almere City deed tot slot ook goede zaken met een zwaarbevochten 1-2 overwinning bij Helmond Sport. De ploeg van Michele Santoni deed de eerste weken mee om de koppositie, haakte toen af en zet nu toch weer de achtervolging in.