Musk steunt Trump

Elon Musk is een voorstander van het idee van Amerikaans president Donald Trump om een Space Force op te zetten. De miljardair en eigenaar van Tesla en SpaceX vindt het een goed idee om te streven naar een dienst die de veiligheid vanuit de ruimte beheert.

"Het is misschien een beetje controversieel, maar ik vind het wel een leuk idee", aldus Musk op de Recode Decode podcast. "Weet je, toen de luchtmacht werd opgericht werd dat idee ook met hoon ontvangen. 'Wat belachelijk, zo'n luchtmacht' lachtten mensen het idee weg."

"Nu begrijpt iedereen dat je een luchtmacht nodig hebt en ik denk dat het nog wel duidelijk wordt dat we ook een ruimtemacht nodig hebben", vervolgt de ondernemer zijn visie op het idee dat Trump in juni naar voren bracht. "We moeten een dominante rol in de ruimte spelen", aldus de president toen.

"Weet je, het is simpelweg Defensie in de ruimte. Het zou nuttig kunnen zijn in het uitbreiden van onze samenleving, buiten de aarde dan", droomt Musk. "Ik denk dat we eerst een basis op de maan moeten maken. Daarna Mars. Het zou goed zijn om het idee van een ruimtemacht verder te onderzoeken."