Vrouw na racistische aanval: 'Ons leven is hier in gevaar'

Vorige week werd Hacer Ugurlu plotseling aangevallen op een tram in Keulen. Sindsdien voelt de vrouw zich niet meer veilig en waarschuwt zij haar landgenoten.

Donderdag 25 oktober werd Hacer Ugurlu, een vrouw van Turkse afkomst, plotseling aangevallen. Dit gebeurde in een tram in Keulen door een nog onbekende man. Ze hield daar blauwe plekken in het gezicht aan over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Sindsdien voelt de vrouw zich niet langer veilig en waarschuwt ze haar landgenoten van Turkse afkomst in Duitsland. "Ons leven is hier in gevaar."

De aanval vond plaats tijdens de lunch toen Ugurlu naar haar werk ging en op de drukke tram in Keulen stapte. Ze merkte al vrij snel, dat een man die naast haar zat, naar haar keek en vloekte. Toen ze net voor de halte, waar ze wilde uitstappen, opstond van haar zitplaats sloeg de onbekende man meerdere malen op haar in. Niemand haastte zich om haar te helpen of probeerde in te grijpen.

Toen de tram stopte, stapte de aanvaller uit en vluchtte. Volgens Ugurlu kwam de trambestuurder naar haar toe om navraag te doen. Hierna stapte ze uit en liet zich behandelen in een ziekenhuis. Bij de aanval liep de vrouw gezichtsletsel en een gezwollen oog op.

De Turkse consul-generaal van Keulen, Ceyhun Erciyes, bezocht haar op maandag en vroeg naar haar toestand en beloofde zich om voor haar op te komen in deze zaak, zodat de aanvaller wordt opgepakt. In een interview met het Turkse nieuwsagentschap Anadolu zei Ugurlu dat ze zich sindsdien niet meer veilig voelde en dat niemand dat blijkbaar interesseert.