Ben & Jerry's neemt stelling tegen Trump

IJsproducent Ben & Jerry's, sinds vorig jaar een dochteronderneming van Unilever, heeft in de VS een nieuwe smaak gepresenteerd. Nou plegen ijsproducenten dit wel vaker te doen, maar met de smaak PeCan Resist neemt het bedrijf pontificaal stelling tegen President Donald Trump. 

Op hun website laten ze weten: "Bij Ben & Jerry’s vinden we dat we niet langer kunnen zwijgen over het beleid van President Trump in de Verenigde Staten. Een beleid dat tientallen jaren van vooruitgang afbreekt op het gebied van discriminatie, gendergelijkheid, klimaatverandering, LHBTQIA-rechten en vluchtelingen- en immigrantenrechten. Onderwerpen waar we ons als Ben & Jerry’s al 40 jaar voor inzetten, omdat ze de kern vormen van onze sociale missie."

De opbrengst van het limited edition ijsje gaat naar vier organisaties die zich inzetten tegen de regering van Donald Trump: Color of Change, Honor the Earth, Women’s March en Neta. “We zijn er ontzettend trots op, dat we deze vier organisaties kunnen steunen. Organisaties die geweldig werk doen, elke dag weer,” zegt Ben & Jerry’s CEO, Matthew McCarthy.”Ons doel is om de stem van ons bedrijf, ons ijs en ons activisme te gebruiken om iedereen aan te moedigen de beweging te steunen die zich verzet tegen het huidige beleid dat tientallen jaren van vooruitgang afbreekt. We vinden het op dit moment belangrijker dan ooit, dat mensen maar zeker ook bedrijven, opstaan en van zich laten horen."