Sony gooit met cijfertjes over PlayStation 4

PlayStation 4 is sinds release wereldwijd 86,1 miljoen verscheept. Dat heeft Sony bekendgemaakt in haar financiële kwartaalcijfers. Dit tweede fiscale kwartaal eindigde 30 september.

In totaal zijn er in het kwartaal 3,9 miljoen PlayStation 4's verscheept, een daling van 0,3 miljoen vergeleken met dezelfde periode in het vorige fiscale jaar.

Sony heeft ook zijn eerdere voorspelling van 17 miljoen verscheepte PlayStation 4's voor dit gehele fiscale jaar verhoogd tot 17,5 miljoen stuks. Het jaar eindigt 31 maart 2019. Deze verhoging komt door de veranderde wisselkoersen, de toename van de verkoop van spelsoftware, PlayStation 4-hardware en PlayStation Plus-lidmaatschappen.

Hier zijn een paar extra statistieken:

  • Er zijn 34,3 miljoen PlayStation Plus-leden op 30 september 2018, een stijging van 6,2 miljoen vergeleken met het vorige fiscale jaar.
  • Er zijn 75,1 miljoen games verkocht in het tweede kwartaal, een stijging van 5,4 miljoen vergeleken met het vorige fiscale jaar. 28 procent van die verkopen waren digitale downloads. Vorig jaar in dezelfde periode was dat 27 procent.

PlayStation 4 Pro