Erwin Koeman leidt training Fenerbahçe ondanks ontslag Cocu

Erwin Koeman heeft maandag de training geleid bij Fenerbahçe. De assistent-trainer is hoofdverantwoordelijk nu Phillip Cocu de laan is uitgestuurd.

Samen met Chris van der Weerden ging Koeman dus voor op het trainingsveld, melden Turkse media. Mogelijk zit het duo zelfs als interim-trainers op de bank als Fenerbahçe het vrijdag in eigen huis opneemt tegen aartsrivaal Galatasaray.

Dat zou voor het eerst sinds 2014 zijn dat Koeman de leiding heeft over een team. Toen was hij hoofdtrainer van RKC Waalwijk, om daarna assistent van broer Ronald te worden bij Southampton en Everton. Afgelopen zomer tekende hij als rechterhand van Cocu in Istanboel.

Onder leiding van Cocu draaide Fener echter van geen meter, met de huidige vijftiende plaats en een ontslag als logisch gevolg. Koeman en Van der Weerden (een goede vriend en oud-PSV-collega van Cocu) hebben echter niet te horen gekregen dat zij moeten vertrekken en hebben ook zelf niet aan de clubleiding gemeld dat zij ermee stoppen. Cocu kreeg na een dienstverband van 128 dagen een ontslagpremie van zo'n 2,5 miljoen euro uitgekeerd.