Darter Wade wint eerste major in vier jaar

Darter James Wade heeft in Dortmund de European Darts Championships gewonnen. Voor The Machine is het de eerste keer sinds The Masters van 2014 dat hij weer eens een major wint, zijn negende in totaal.

Wade bereikte de finale tot verdriet van het Duitse publiek, want hij moest Max Hopp er wel voor uit het toernooi kegelen. Dat deed de Engelsman op z'n Duits: Hopp stond met 7-3 en 9-5 voor, maar Wade knokte zich terug tot 10-10 en een beslissende leg. Daarin opende Hopp slecht, waarna Wade het met een 102-finish afmaakte.

Simon Whitlock nam het in de andere halve finale op tegen Joe Cullen. Die wedstrijd ging lang gelijk op, tot Cullen een 10-7 voorsprong nam. Whitlock profiteerde vervolgens van zeer matige scores van Cullen, die ook nog eens vier matchdarts liet liggen. De laatste werd hard bestraft door de Australiër: The Wizard gooide 110 uit en pakte de wedstrijd met 11-10.

In de finale kwam Whitlock vroeg op twee legs voorsprong, maar tot 8-8 ging het verder gelijk op. De volgende drie legs van Wade waren niet geweldig, maar die van Whitlock waren ronduit slecht en dus kon de 35-jarige Engelsman het afmaken: 11-8.

Simon Whitlock - James Wade (Bron: PDC)
Simon Whitlock - James Wade (Bron: PDC)