Guti: "Ik heb het nog nooit zo koud gehad"

Érick Gutiérrez wacht rustig op zijn kans bij PSV. De Mexicaanse middenvelder stelt dat hij fysiek nog sterker moet worden om basisspeler te worden.

De 23-jarige middenvelder werd afgelopen zomer voor zes miljoen euro overgenomen van CF Pachuca en kwam tot dusver tot zeven wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarvan één keer als basisspeler. Zaterdagavond begon hij tegen FC Groningen (1-2 winst) ook op de bank en kwam 25 minuten voor tijd binnen de lijnen.

"Ik heb het nog nooit zo koud gehad, ik zat op de bank de verkleumen. Gelukkig mocht ik toen gaan warmlopen. Het is wennen, maar ik ben gelukkig, geniet van alle momenten en pas me aan aan de kou", vertelt Gutiérrez in gesprek met Marca Claro.

De Mexicaan is zelfkritisch als hij analyseert waarom hij nog geen basisspeler is. "Ik weet dat ik me fysiek moet verbeteren. Ik heb het soms moeilijk omdat ik voel dat de tegenstanders sterker zijn. Ik werk hard in het krachthonk en ik word ook goed geholpen."

"In de vorige wedstrijd maakte ik een aantal foutjes, daar heb ik op getraind en ik denk dat ik mezelf verbeterd heb. Ik houd er niet van om fouten te maken en ik moet nog veel werk verzetten, maar ik ben blij met de overwinning."