Barcelona haalt met hattrick Suarez uit tegen Real Madrid

Barcelona heeft in LaLiga een overtuigende 5-1 zege geboekt op rivaal Real Madrid. Luis Suarez was in El Clásico de grote man.

In de eerste Spaanse Klassieker zonder Lionel Messi en Ronaldo sinds december 2007 begon Barça uitstekend aan de wedstrijd. De Catalanen namen na elf minuten de leiding via Philippe Coutinho, die met links afrondde op aangeven van Jordi Alba. Toch werd Real kort daarna ook gevaarlijk. Luka Modric bediende Gareth Bale met een steekpass, maar de Welshman stuitte op Marc-André Ter Stegen.

Ter Stegen moest daarna ook ingrijpen bij pogingen van Marcelo en Sergio Ramos. Even later kon Barça de score verdubbelen na een overtreding van Raphaël Varane op Luis Suarez. De Uruguayaan ging zelf achter de bal staan: 2-0. Hoewel de thuisploeg voor rust veel beter was, kon Real de wedstrijd kort na de pauze toch weer spannend maken. Uit een voorzet vanaf rechts kwam de bal bij Marcelo, die met rechts de stand op 2-1 bracht.

Via Modric (paal) werd het vervolgens nog bijna gelijk, maar daarna wist Barcelona uit te lopen naar een ruime score. Suarez raakte eerst nog het aluminium, maar een kwartier voor tijd was zijn kopbal wel raak. Na een slippertje van Sergio Ramos maakte Suarez zijn hattrick compleet en drie minuten voor tijd bepaalde Arturo Vidal de eindstand zelfs op 5-1 met een rake kopbal.

Barcelona is met 21 punten uit tien duels koploper in LaLiga, Atlético Madrid heeft er twee minder. Ondertussen is Real Madrid gezakt naar de negende plaats en de kans lijkt groot dat de eerste Clásico voor coach Julen Lopetegui meteen zijn laatste was.

Uitslagen LaLiga zondag
Getafe - Real Betis Sevilla 2-0
Barcelona - Real Madrid 5-1
Alavés - Villarreal 0-0
Sevilla - Huesca 2-1

Suarez mag de bal meenemen na zijn hattrick. (PRO SHOTS/Action Images)
Suarez mag de bal meenemen na zijn hattrick. (PRO SHOTS/Action Images)