Hopp en Whitlock naar halve finales EK darts

Max Hopp en Simon Whitlock staan in de halve finales van het Europees kampioenschap darts. De Duitser won voor eigen publiek van Darren Webster en Whitlock won van Steve West, die in de tweede ronde Michael van Gerwen naar huis stuurde. 

Hopp deed Webster veel pijn in de beginfase met een 126- en 164-finish op de bullseye. Webster bleef echter in de wedstrijd met een dertiendarter en een 138-finish. Met een 5-5 tussenstand gingen de Engelsman en de Duitser de tweede onderbreking in. Webster hield zijn goede niveau niet vast, waardoor Hopp wegliep naar een 7-5 voorsprong. The Demolition Man miste vervolgens zes pijlen op de dubbels, waarna de Duitser het duel in het slot gooide met een 42 finish. The Maximiser stond geen leg meer af en won met 10-5.

West haalde in de kwartfinale tegen nog beter dan tegen de Nederlander. Echter stond er geen maat op Whitlock, die weinig fouten maakte met zijn finishes.

De Australiër gooide 67 procent van zijn finishes uit en noteerde voor de tweede keer dit toernooi een gemiddelde van boven de honderd. Whitlock speelt in de halve finale tegen Joe Cullen. De Engelsman won met 10-8 van Rob Cross.

James Wade heeft als vierde speler geplaatst voor de halve finale op het EK. The Machine overleefde twee matchdarts tegen Gerwyn Price en sloeg vervolgens zelf toe via tops voor de overwinning. Wade kwam 8-7 voor, maar wist door gemiste dubbels van de Engelsman de voorsprong over te nemen en kwam op één leg van de zege. Een veertiendarter van Wade bracht de 9-9 op het scorebord, waarna Price de beslissende leg mocht beginnen.

De Welshman liet 118 over na twaalf pijlen en miste de dubbel 19 voor de wedstrijd. Nadat Wade een matchdart had gemist, liet The Iceman twee wedstrijdpijlen onbenut. Vervolgens pakte de Engelsman zijn kans wel en dwong zijn plek af bij de laatste vier. Hij speelt vanavond tegen Max Hopp. 

EK Darts - kwartfinales
Simon Whitlock 10-7 Steve West
Joe Cullen 10-8 Rob Cross
Max Hopp 10-5 Darren Webster
James Wade 10-9 Gerwyn Price
Best of 19 legs

Halve finales
Simon Whitlock v Joe Cullen
Max Hopp v James Wade
Best of 21 legs

Finale
Best of 21 legs