Price via Chisnall naar kwartfinale EK darts, Hopp ook door

Gerwyn Price, Darren Webster, James Wade en Max Hopp zijn de laatste kwartfinalisten op het Europees kampioenschap darts. Price won van Dave Chisnall en thuisfavoriet Hopp won van James Wilson. 

Hopp wist bij een 6-7 achterstand, zijn eigen leg te houden met een tiendarter. De Duitser kwam vervolgens op voorsprong via een dertiendarter en bracht de marge op twee legs met een knappe 156 finish. Hopp pakte daarna de zege met een 48 check-out.

Price had speelde tegen Chisnall en vanaf 4-3 was de wedstrijd éénrichtingsverkeer in het voordeel van The Iceman.  Via twee bullseye finishes (90 en 126, red.) liep de Welshman uit naar 8-3. Chisnall verkleinde de achtsterstand nog met twee legs, maar kreeg wederom een tik om zijn oren toen Price 70 uitwierp. De International Darts Open-kampioen gooide vervolgens een 86 finish voor een plek in de kwartfinale.

Darren Webster won met 10-9 van Cristo Reyes en James Wade versloeg Ricky Evans met 10-5. De kwartfinales van het EK zijn zondagmiddag. De halve finales en finale zijn vanavond. 

EK Darts tweede ronde - zaterdagavond
Gerwyn Price 10-5 Dave Chisnall
Darren Webster 10-9 Cristo Reyes
James Wade 10-5 Ricky Evans
Max Hopp 10-7 James Wilson

Programma Kwartfinales - zondagmiddag
Steve West v Simon Whitlock
Joe Cullen v Rob Cross
Darren Webster v Max Hopp
James Wade v Gerwyn Price
Best of 19 legs

Halve finales - zondagavond
West/Whitlock v Cullen/Cross
Webster/Hopp v Wade/Price
Best of 21 legs