Steve West stuurt Van Gerwen naar huis op EK

Michael van Gerwen is uitgeschakeld op het Europees kampioenschap darts. De Nederlander verloor in de tweede ronde met 7-10 van Steve West. Daarmee zijn vier van de acht kwartfinalisten bekend.

Van Gerwen won vier van voorgaande edities, maar blijft nu steken in de tweede ronde. West legde de basis voor zijn overwinning in het begin van de wedstrijd. Bij de eerste pauze stond het 1-4 voor West, waarna Van Gerwen er nog wel voor zorgde dat het 5-5 werd. De nummer één van de wereld liet de wedstrijd vervolgens weer uit handen glippen. Het werd 10-7. Van Gerwen noteerde donderdagavond nog 110,46 gemiddeld, maar vrijdag kwam hij niet verder dan 95,26.

Simon Whitlock blijft in de race voor zijn tweede titel. Hij won met 10-6 van Peter Wright. Joe Cullen maakte met 10-4 gehakt van Michael Smith en wereldkampioen Rob Cross had geen problemen met Richard North (10-2). Zaterdagavond zijn de overige partijen in de tweede ronde. Zonder landgenoten, want Van Gerwen was de enige die de tweede ronde haalde. 

Tweede ronde EK - vrijdagavond
Joe Cullen 10-4 Michael Smith
Simon Whitlock 10-6 Peter Wright
Rob Cross 10-2 Richard North
Steve West 10-7 Michael van Gerwen

Programma zaterdagavond - vanaf 20.00 uur
Gerwyn Price v Dave Chisnall
Cristo Reyes v Darren Webster
James Wade v Ricky Evans
Max Hopp v James Wilson