FBI pakt Trumpaanhanger op om bombrieven

In Florida heeft de FBI de 56-jarige Cesar Sayoc gearresteerd op verdenking van het sturen van verschillende bombrieven, naar het schijnt aan critici van president Donald Trump. Er kunnen mogelijk meer arrestaties volgen, meldt de BBC.

Sayoc kon worden getraceerd aan de hand van zijn dna dat werd aangetroffen op de poststukken. Die werden de afgelopen dagen onder meer verstuurd aan George Soros, Barack Obama, Hillary Clinton, Joe Biden, Robert de Niro en het hoofdkantoor van CNN. Ook vrijdag werden er volgens de FBI nog bompakketten onderschept. Er ging er overigens geen één af.

Sayoc zou een fervent aanhanger van de president zijn. Hij zou geregeld op rally's aanwezig zijn geweest, en werd opgepakt in een bestelwagen vol stickers met steunbetuigingen aan de president en boodschappen gericht tegen diens tegenstanders. De man wordt verder omschreven als iemand met een criminele achtergrond en banden met de stad New York.

De president had het vrijdag in een tweet nog over "bommengedoe" dat de Republikeinen bij de komende midterm-verkiezingen de wind uit de zeilen dreigt te nemen, en riep zijn aanhang op om vooral te gaan stemmen. Volgens BBC-correspondent Nick Bryant lijkt hij daarmee te willen suggereren dat de bompakketten een hoax zijn.