Feyenoord en Vitesse kunnen miljoenen tellen na Europees jaar

Dankzij de Europese deelname heeft Feyenoord 25 miljoen euro verdiend. Ook Vitesse kreeg de mooie som van 7,5 miljoen euro bijgeschreven van de UEFA.

De Rotterdammers namen deel aan de Champions League en kregen daarvoor een startpremie van 12,7 miljoen euro. In de groepsfase veroverde de ploeg bovendien drie punten, wat 1.631.000 euro oplevert, terwijl ook nog zo'n 10,7 miljoen euro naar De Kuip werd overgemaakt vanuit de marketpool.

In totaal keerde de Europese voetbalbond de lieve som van 1,4 miljard euro uit aan prijzengeld. Als winnaar van de Champions League was Real Madrid de grootverdiener met ruim 88 miljoen euro. Liverpool, de verliezend finalist, kreeg 81,2 miljoen en ook de Italiaanse clubs AS Roma (83,8 miljoen) en Juventus (80 miljoen) mochten een fraai geldbedrag tegemoet zien.

De clubs in de Europa League kregen bij elkaar 428,1 miljoen euro uitgekeerd, wat verdeeld moest worden onder 56 deelnemers. Vitesse strandde in de groepsfase en verdiende in totaal 7,5 miljoen euro. Die som kwam tot stand via een startpremie (2,6 miljoen), prestatiebonussen (648.000) en de marketpool (4.2 miljoen). Arsenal kreeg van alle clubs het grootste deel. De Londenaren incasseerden 37,7 miljoen euro.