Bommen aangetroffen in post voor Clinton, Obama, Witte Huis en CNN

De Secret Service heeft poststukken onderschept die geadresseerd waren aan Obama en Hillary Clinton. In de poststukken zijn explosieven aangetroffen.

Het pakket dat bestemd was voor Clinton werd gestuurd naar haar huisadres in een voorstad van New York. Het explosief dat aan Obama gericht was werd gestuurd naar zijn woning in Washington DC.

De Secret Service laat weten dat Obama en Clinton nooit daadwerkelijk in gevaar zijn geweest, alle post aan hen wordt namelijk gecontroleerd voordat zij het ontvangen. Wel is de Secret Service een onderzoek gestart. Volgens de dienst worden daarbij alle middelen die de overheid, federaal en lokaal, ter beschikking staan ingezet.

Maandag ontving de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros ook een explosief via de post.  Een medewerker vond toen een explosief in de brievenbus, Soros zelf was op dat moment niet thuis. Het is nog onduidelijk of de zaken verband houden met elkaar. 

Update 16.40 uur

Inmiddels is ook bompost aangetroffen bestemd voor het Witte Huis en CNN, zo bevestigt de FBI aan CNN. President Trump veroordeelt in een eerste reactie de acties:"Deze terreurdaden zijn verachtelijk".