Track and Trace helpt bij aanhouding van verdachten

Afgelopen weekend heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van gasflessen bij een bedrijf op Goeree-Overflakkee. De mannen zijn gevonden met behulp van een Track and Trace-code.

Begin deze maand hield de politie ook al een verdachte aan voor hetzelfde feit. Ook hij werd gevonden met behulp van Track and Trace. Dat betrof een 36-jarige man die vermoedelijk diverse keren heeft ingebroken bij een bedrijf in Middelharnis. Hij had het gemunt op gasflessen gevuld met koudemiddel.

Diefstallen
Al geruime tijd werd het bedrijf geplaagd door inbraken. Flessen koudemiddel, een waardevol gas dat onder andere gebruikt wordt voor koelkasten en airco’s, werden vanaf het terrein gestolen. Diverse mogelijkheden om de dieven te pakken werden ingezet. Uiteindelijk werden in overleg met het Openbaar Ministerie de flessen voorzien van een Track en Trace-code. Op donderdag 11 oktober werd weer ingebroken, 26 flessen werden meegenomen.

Track en Trace
De Track en Trace bracht agenten bij een woning in ’s-Hertogenbosch (hier zou de verdachte regelmatig verblijven). Hier werd van de gestolen partij een groot deel teruggevonden. Een 36-jarige man die regelmatig in de woning verblijft is aangehouden. Zijn vriendin, de 29-jarige bewoonster van de woning is ontboden op het bureau. Beiden zijn na verhoor heengezonden maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Aanhouding
Afgelopen weekend was het dus weer raak bij het bedrijf. Ook deze gasflessen waren voorzien van een Track and Trace-systeem, waardoor de politie de betrokkenen snel wist op te sporen. Bij de aanhouding in de nacht van zaterdag op zondag waren een 22-jarige en een 23-jarige man uit Tilburg betrokken. De derde verdachte is een 23-jarige Capellenaar.