Matchwinnaar Mazraoui: "Deze was mooier dan tegen Bayern"

Noussair Mazraoui zorgde dinsdagavond in de blessuretijd voor een orkaan van vreugde in de Johan Cruijff ArenA. Alweer was de rechtsback beslissend.

Met doelgerichte ploeggenoten als Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Kasper Dolberg, David Neres en Lasse Schöne gaan de vragende ogen van het publiek meestal niet naar rechtsback Mazraoui, maar toch was het juist hij die in de blessuretijd een van richting veranderd schot achter de tot dan toe onklopbare doelman van Benfica zag belanden. Zijn tweede goal in de Champions League, want tegen Bayern München was het ook 'Noes' die de trekker overhaalde.

"Deze is mooier", beoordeelde hij direct na afloop van de wedstrijd in gesprek met de NOS. Niet dat het nu zo'n fabelachtig mooie trap was, maar vanwege de directe gevolgen van zijn goal. "Tegen Bayern was het de 1-1. Dit is de winnende in minuut negentig plus", aldus de rechtsback, die over mazzel niets te klagen had. "Maar een beetje geluk hoort erbij."

Toch noemt de rechtsback het een terechte overwinning, al kregen de Portugezen vooral in de openingsfase goede mogelijkheden. Zij kwamen beter voor de dag dan Mazraoui voor aanvang had verwacht. "Dat zei Hakim Ziyech ook al tegen mij. Ze waren echt goed in hun positiespel en ze jaagden goed", stelde hij bewonderend. Toch gaat Ajax nu samen met Bayern aan de leiding met 7 punten. Benfica staat op drie en AEK Athene nog op nul.

De Marokkaans international werd na afloop bedolven onder de aandacht, maar had toch aandacht voor iets heel belangrijks. "Mama, I love you", stamelde hij na afloop. "Ze is voor de tweede keer in mijn leven naar mijn wedstrijd komen kijken. Normaal is het te spannend voor haar. Als ik op de grond lig, wordt ze helemaal gek. Ik weet wel dat ze drie weken geleden gehuild heeft toen ik tegen Bayern scoorde. Nu heeft ze het zeker ook niet drooggehouden."